De implantaat
In Nederland zijn plastisch chirurgen wettelijk verplicht om cliënten te informeren over de risico's en bijwerkingen van een borstvergroting. Wanneer de cliënt hiermee akkoord gaat kan de behandeling in gang worden gezet. Door middel van een implantaat wordt de borst gevuld en wordt de grootte bereikt dat is gewenst door de cliënt. Doorgaans kan er gebruik gemaakt worden van verschillende implantaten. Hieronder vindt u een onderverdeling:
Siliconen: De implantaten zijn hierbij gevuld met het zogeheten siliconengel en omringt door middel van siliconenrubber. Het kenmerken van siliconenimplantaten is dat ze redelijk natuurlijk aanvoelen.
De behandeling
Source: Borstvergroting |
De operatie vind altijd plaatst onder algehele narcose. Hierbij neemt de behandeling gemiddeld 1 tot 1,5 uur in beslag. Doorgaans kunnen de implantaten op drie manieren worden ingebracht:
- Via de tepelhof
- Via de oksel
- Via de borstplooi
Door middel van een kleine snee wordt de implantaat ingebracht en wordt de wond vervolgens gehecht.
Nazorg
Omdat de wond eerst in zijn geheel genezen moet zijn, mag u de eerste 48 uur niet douchen. Wanneer er zeep in de wond komt, dan kan dat vervolgens zorgen voor vervelende gevolgen. Daarnaast raden plastische chirurgen aan om de eerste week een sportbeha te dragen.
Sporten of fysiek werk worden de eerste weken afgeraden. Deze inspanningen kunnen herstel belemmeren en dit wordt ook afgeraden.
Een kliniek dat volledig gespecialiseerd is in het uitvoeren van borstvergrotingen is EMC Bosch en Duin. Voor meer informatie over de specialisten of over de werkwijze verwijs ik u graag door naar hun website.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten