dinsdag 25 februari 2014

Ben jij ook groot fan van sushi?!

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn vriendinnetje wezen shoppen in Amsterdam. Na een lange dag hadden we erg veel zin in Sushi en gingen wij opzoek naar een sushi restaurant. We zijn uiteindelijk terecht gekomen bij Shabu Shabu. Mijn vriendinnetje had nooit eerder sushi gegeten en vroeg aan mij wat dat ‘’groene spul’’ was. Ik moest lachen en zei dat het wasabi was. De tegenvraag was: maar wat is wasabi dan? Ja, ik kon hier dus geen antwoord op geven. Want wat is het eigenlijk?

Wat is wasabi?

De bekende Aziatische smaakmaker dat zeer pittig is en vol van smaak, heet wasabi. Wasabi is een groene, pittige pasta gemaakt van de wasabia japonica wortel. De wortel heeft een groene kleur. Wasabi wordt meestal in tubes verkocht en zijn zo populair geworden door de smaak. Deze smaak blijft niet hangen zoals bijvoorbeeld pepers.

Waar komt het precies vandaan?

Ja wasabi komt uit Japan, maar hoe kwam men erachter dat dit de combinatie was met sushi? Een aantal eeuwen geleden werd de wortel ontdekt door een groep Japanners en begonnen ze het als smaakmaker te gebruik bij zalm en rundvlees.

Om wasabi te laten groeien is er vruchtbare grond, koud en zuiver water nodig en dat met de juiste hoeveelheid mineralen. Al deze ingrediƫnten maken het verbouwen van wasabi erg moeilijk. Wasabi staat bekend om de combinatie met sushi en sojasaus. Maar het product wordt in een tal van andere gerechten gebruikt zoals bij rosbief, door de rijst, of in combinatie met groenten.

Wij hebben tijdens ons etentje genoten van overheerlijke sushi. De producten waren stuk voor stuk van hoge kwaliteit, vers en er was voor ieder wat wils. Daarnaast was de bediening erg vriendelijk en snel.

Ik ben van plan om ook een keertje zelf sushi te maken! Nu ben ik erg benieuwd of dit lastig te maken is? 

Source: sushi Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten